Wanneer is bijles aan huis nodig?

Ieder kind heeft wel eens moeite met schoolwerk. Dat is natuurlijk geen schande, want omgaan met problemen hoort bij het opgroeien. Maar soms hinderen moeilijkheden op school de leerlingen en kunnen ze die problemen zelf niet oplossen. In dat geval is het goed om bijles aan huis te overwegen. Ondersteuning bij het schoolwerk maakt voor vele scholieren in België het verschil, ieder jaar weer. StudyWorks draagt hier graag aan bij.

Iedere leerling zou om hulp moeten kunnen vragen van ouders of klasgenoten. Maar soms is er hulp nodig van een professionele bijlesgever, die bij een leerling thuis de leerstof tot in de puntjes kan uitleggen. Maar bijles aan huis gaat over meer dan enkel het ophalen van cijfers. Bij StudyWorks vinden we dat bijles aan huis naast effectief ook motiverend moet zijn, en dat uw kind met nieuw zelfvertrouwen terug naar school kan.

Wanneer een leerling opnieuw zin krijgt om te leren en wanneer zijn of haar zelfvertrouwen groeit, volgen betere cijfers vanzelf. Ook als uw kind een overstap maakt naar een hoger schoolniveau kan bijles een goed instrument zijn om deze overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met een bijlesgever van StudyWorks kan uw kind lastige toetsen trotseren en met mooie resultaten thuis komen.

Wie geeft de bijles aan huis van studyworks?

De bijles aan huis van StudyWorks wordt gegeven door een groot aantal aan enthousiaste en didactisch vaardige bijlesgevers. Ieder kind krijgt een persoonlijke bijlesgever toegewezen, waardoor er voor iedere leerling een unieke aanpak is. 

Wij zien onze bijlesgevers het liefst als een soort coach: uw kind en onze bijlescoach maken samen deel uit van een team. Wat is het einddoel van dit team? Betere schoolcijfers behalen, motivatie voor het leren en een verbeterde werkhouding! Met behulp van een speciaal leerplan en de leerstof uit de schoolboeken gaat de bijlesgever uw kind ondersteunen. Alle bijlesgevers zijn gekwalificeerd en gespecialiseerd in de vakken waar zij bijles in geven. Zij hebben allemaal een speciaal door ons ontwikkelde training gevolgd en zijn daarmee gekwalificeerd om bijles te geven.

Onze bijlescoaches zijn beschikbaar voor uw kind in heel België – een bijlescoach is daarom nooit ver weg. Bij StudyWorks vinden we een goede klik tussen uw kind en onze bijlesgever belangrijk. Leren met een vertrouwd iemand is bevorderend voor de schoolprestaties en daarnaast erg plezant. Wanneer u uw kind aanmeldt voor bijles aan huis van StudyWorks garanderen wij een geschikte bijlesgever binnen twee dagen. Ook bij speciale leerwensen of bijzondere omstandigheden hebben wij bijlesgevers die geschikt zijn om daarmee om te gaan. 

Bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining. Wat is het verschil?

Bij StudyWorks bieden we verschillende vormen van leerondersteuning aan. Ieder kind leert op een andere manier en heeft een unieke leerwens. Daarom bieden wij iedere vorm van ondersteuning aan: dit is zowel (online) bijles als huiswerkbegeleiding en examentraining. Maar wat is nu de beste keuze voor uw kind?

Bijles aan huis is voor alle scholieren die moeite hebben met een bepaald schoolvak en hier persoonlijke ondersteuning bij nodig hebben. De leerstof wordt opgedeeld in stukken en daarna stapsgewijs doorgenomen. Als uw kind moeite heeft met overzicht houden op het huiswerk is huiswerkbegeleiding een goede keuze. Dan helpt onze coach bij het slim inplannen van de werklast en het begrijpelijk maken van de leerstof.  Als uw kind het aankomende eindexamen vreest is examentraining van StudyWorks de juiste optie. Dan wordt er, afhankelijk van het schoolvak, een plan van aanpak gemaakt en worden examenonderwerpen extra onder de loep genomen. 

Afgezien van de inhoud zijn bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining bij StudyWorks bijna hetzelfde. Wij rekenen dan ook geen aparte tarieven voor bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining.

Uw kind krijgt in ieder geval de persoonlijke leerbegeleiding van een leuke en ervaren bjilesgever waar behoefte aan is. U betaalt daarom ook niets meer of minder voor één van onze diensten. Al onze diensten kunnen ook online plaatsvinden. Bij online bijles, online examentraining en online huiswerkbegeleiding krijgt uw kind dezelfde persoonlijke ondersteuning, maar dan via het internet. Waar uw kind ook voor kiest, StudyWorks staat garant voor prettige begeleiding en betere cijfers op school.

Hoe werkt StudyWorks?

Stap 1Meld u aan

Neem contact met ons op en vertel ons waar wij uw kind mee kunnen helpen. Wij gaan daarna direct op zoek naar een geschikte coach.

Stap 3 Hogere cijfers

Door de persoonlijke en kwalitatieve bijlessen van onze coaches gaat uw kind vooruit en komen de hogere cijfers in het zicht!

Stap 2Coach gevonden

Na het vinden van een coach, plannen we gezamenlijk de eerste bijles in. De coach kan vaak uw kind een paar dagen later al helpen!

Een greep uit onze succesverhalen

Lucas (12)

Lucas zat in zijn eerste leerjaar toen hij tegen moeilijkheden aanliep. Hij stond voor de meeste vakken prima, maar zijn zwakke punt lag bij natuurwetenschappen. Veel leerlingen struikelen bij dat vak, maar Lucas had er echt veel moeite mee. Hij kon zich niets voorstellen bij die minuscule cellen en bladgroenkorrels vond hij maar een vaag begrip. Wat het leren nog moeilijker maakte was dat Lucas erg moeite had om andere mensen om hulp te vragen. Hij liet leraren niet toe en zijn ouders konden hem helaas ook niet helpen. Daarom schakelden zij de hulp in van StudyWorks. Wij koppelden Lucas online aan coach Julie, die erg goed is met leerlingen als Lucas. Samen gingen zij anderhalf uur in de week over het internet met elkaar in gesprek over die moeilijke natuurwetenschappelijke fenomenen. In zijn vertrouwde omgeving leerde Julie online Lucas ook met zijn angst om hulp aan anderen te vragen. Hij zal immers nog een lange tijd naar school moeten – en niemand zou er alleen voor moeten gaan. Aan het einde van het jaar had Lucas zijn cijfer weten op te halen naar een voldoende. Het is nu voor hem ook makkelijker om studiehulp te vragen aan anderen. Wij wensen Lucas veel succes met zijn verdere schooltijd en wij bedanken coach Julie voor haar geweldige inzet!

Noah (16)

Als chillen een olympische sport was, dan zou Noah iedere keer goud winnen. Het liefst was hij uren met zijn Xbox bezig of ging hij met zijn vrienden lange tochten maken op de scooter. Voor een zestienjarige is dat natuurlijk hemels, maar u zou hier zich toch zeker zorgen over maken? De ouders van Noah waren zeker niet anders en hun zorgen waren méér dan terecht. Voor chemie stond Noah een 3,5 – te laag om door te mogen naar het volgende leerjaar. Daarom schakelden zij de hulp in van StudyWorks. Wij koppelden Noah aan coach Milou die zelf chemie studeert. Samen gingen ze aan de slag om dat lastige vak aan te pakken. Covalente bindingen, moleculen en polymeren: allemaal begrippen waar Noah eerst geen idee bij had. Maar na de intensieve bijlessen van Milou zag hij in wat dit nou allemaal betekende. Hij begon het zelfs interessant te vinden. Met mooie cijfers voor zijn laatste twee toetsen wist Noah zijn cijfer op te halen naar een voldoende en kon hij door naar zijn volgende leerjaar. Nog belangrijker, hij weet nu hoe hij het beste kan leren en hoe hij zichzelf kan motiveren. Goed gedaan, Noah. En natuurlijk ook coach Milou!

Wat vinden andere ouders?

Martin JacobsVader van Lucas, Antwerpen
Read More
"De bijlescoach van Lucas heeft ons aangenaam verrast met het snelle resultaat. Onze zoon had erg veel moeite met het vak chemie en haalde telkens onvoldoendes. Na 3 bijlessen van bijlesdocent Pepijn haalde hij voor haar nieuwe toets maar liefst een 7,5! Pepijn heeft het super gedaan!"
Nienke WillemsMoeder van Alice, Brasschaat
Read More
“Mijn dochter (Alice) heeft sinds een tijdje bijles van StudyWorks. Dat er iemand langskomt om bijles te geven, werkt als een goede stok achter de deur. Mijn dochter vindt het fijn dat ik mij even niet met het schoolwerk hoef te bemoeien! Bovendien weet de bijlesdocent van Alice precies wat er wordt gevraagd op school. De cijfers zijn nu een stuk beter en ik kan ervan op aan gaan dat het schoolwerk goed gedaan wordt.”
Gabriel PeetersVader van Noah, Gent
Read More
“Speciaal voor het examen hebben wij onze zoon (Noah) een pakket examentraining 'cadeau gedaan'. Het heeft veel rust opgeleverd en het is ook fijn dat er veel aandacht besteed is aan het zoeken naar een goede bijlesdocent. Wij wilden graag een ervaren bijlescoach uit de buurt, en die kregen we ook. Supergoed en snel geregeld.”
Previous
Next

Neem vrijblijvend contact op

Vul vandaag nog geheel vrijblijvend het formulier in en wij nemen binnen een dag contact met u op.

Neem vrijblijvend contact op

Vul vandaag nog geheel vrijblijvend het formulier in en wij nemen binnen een dag contact met u op.