Wanneer is bijles op de lagere school nodig?

Kinderen op de basisschool zijn een kei in leren. Ze kunnen heel rap veel kennis en vaardigheden tot zich nemen. Aan het einde van de dag hebben ze vaak zelfs nog energie over om te vragen: “Waarom?”. Sommige kinderen zijn goed met taal, anderen zijn juist heel goed in rekenen – en sommigen hebben veel gevoel voor sport en bewegen. Maar ook kinderen op de basisschool vinden het soms lastig om  bepaalde stof tot zich te nemen. En soms heeft de leerkracht geen extra tijd om persoonlijke begeleiding te bieden. Bijles op de basisschool is het antwoord.

Daarom staat StudyWorks klaar om uw kind bijles op de basisschool te geven. Bijles is niet enkel voor leerlingen in het middelbaar of secundair onderwijs, maar de ervaring leert dat steeds meer basisschoolleerlingen om extra hulp vragen. Want ook op de lagere school komen lastige schoolvakken aan bod.  Ondersteund door een persoonlijke bijlesgever kan iedere basisschoolleerling zich voorbereiden op het schoolwerk en weer met zelfvertrouwen naar school gaan. StudyWorks biedt bijles op de basisschool aan alle leerlingen in het basisonderwijs – ongeacht leerniveau en schoolvak.

Wie zijn de bijlesgevers?

De bijles op de lagere school van StudyWorks wordt gegeven door onze grote groep aan ervaren bijlesgevers. Zij werken hard om scholieren te ondersteunen met hun schoolwerk. Wij zien onze bijlesgevers als bijlescoaches. Waarom? Uw kind en onze coach zijn namelijk een team. Samen gaan ze te werk. om de schoolcijfers van uw kind te verbeteren en zorgen ze ervoor dat uw kind weer met goede moed het schoolwerk te lijf kan gaan.

Iedere bijlesgever bij StudyWorks heeft een training doorlopen om in te spelen op de leerwens van uw kind. Voor iedere leerling wordt er een persoonlijk leerplan opgesteld zodat de leerdoelen in beeld blijven en er precies duidelijk wordt wat er al goed gaat. Het belangrijkste doel van onze bijlesgevers is het motiveren van uw kind en het aanleren van een effectieve werkhouding.

Bij StudyWorks vinden we dat er altijd een goede klik moet zijn tussen een bijlesgever en hun leerling. Leren met een plezant en ervaren bijlesgever is immers effectiever! Als u uw kind aanmeldt kunnen we binnen twee dagen kunnen wij al een geschikte bijlesgever vinden voor uw kind. Dat betekent dat de bijles zeer spoedig kan beginnen. Is er een speciale leerwens of spelen er andere bijzonderheden? Dan houden wij hier graag rekening mee bij het zoeken naar de meest geschikte bijlesgever.

Wat wordt er behandeld tijdens de bijles?

Bij StudyWorks bieden we bijles op de basisschool voor alle vakken, zowel aan huis of online. Rekenen, spelling, begrijpend lezen, Frans – voor ieder schoolvak is er een geschikte bijlesgever.

We beschikken voor alle vakken op de lagere school over speciaal oefenmateriaal: hiermee leert uw kind de fijne kneepjes van het vak door middel van relevante opdrachten. Maar wat gebeurt er precies tijdens de bijles? Dat hangt af van de leerwens van uw kind. Komt er een belangrijk proefwerk aan? Dan legt de bijlesgever de focus op het maken van opdrachten en het leren van de stof. Maar ook behandelt onze bijlesgever manieren waarop uw kind prettig zou kunnen leren. Ligt er een grote stapel huiswerk voor geschiedenis te wachten? Dan zorgt de bijlesgever dat ze samen het huiswerk maken en dat er weer overzicht komt in de werklast. Maar ook als er proeven aan zitten te komen staat de bijlesgever klaar om uw kind te helpen rust te creëren en te leren hoe efficiënt iets aan te pakken. Het maakt niet uit waar uw kind behoefte aan heeft: voor iedere leerwens is er een geschikte aanpak. Onze bjilesgevers staan garant voor kennis, een motiverende aanpak en een positieve invloed op de prestaties van uw kind.

Persoonlijke begeleiding staat centraal in de bijles StudyWorks, en daarom betaalt u ook niets extra voor bijles op de basisschool in vergelijking met onze andere diensten. Wanneer u kiest voor een pakket aan bijles krijgt u een mooie korting. Bekijk wat de beste studiebegeleiding in België voor u kan betekenen.

Bijles op de basisschool in 3 stappen

Stap 1Meld u aan

Neem contact met ons op en vertel ons waar wij uw kind mee kunnen helpen. Wij gaan daarna direct op zoek naar een geschikte coach.

Stap 3 Hogere cijfers

Door de persoonlijke en kwalitatieve bijlessen van onze coaches gaat uw kind vooruit en komen de hogere cijfers in het zicht!

Stap 2Coach gevonden

Na het vinden van een coach, plannen we gezamenlijk de eerste bijles in. De coach kan vaak uw kind een paar dagen later al helpen!

Een greep uit onze succesverhalen

Noah (16)

Als chillen een olympische sport was, dan zou Noah iedere keer goud winnen. Het liefst was hij uren met zijn Xbox bezig of ging hij met zijn vrienden lange tochten maken op de scooter. Voor een zestienjarige is dat natuurlijk hemels, maar u zou hier zich toch zeker zorgen over maken? De ouders van Noah waren zeker niet anders en hun zorgen waren méér dan terecht. Voor chemie stond Noah een 3,5 – te laag om door te mogen naar het volgende leerjaar. Daarom schakelden zij de hulp in van StudyWorks. Wij koppelden Noah aan coach Milou die zelf chemie studeert. Samen gingen ze aan de slag om dat lastige vak aan te pakken. Covalente bindingen, moleculen en polymeren: allemaal begrippen waar Noah eerst geen idee bij had. Maar na de intensieve bijlessen van Milou zag hij in wat dit nou allemaal betekende. Hij begon het zelfs interessant te vinden. Met mooie cijfers voor zijn laatste twee toetsen wist Noah zijn cijfer op te halen naar een voldoende en kon hij door naar zijn volgende leerjaar. Nog belangrijker, hij weet nu hoe hij het beste kan leren en hoe hij zichzelf kan motiveren. Goed gedaan, Noah. En natuurlijk ook coach Milou!

Lucas (12)

Lucas zat in zijn eerste leerjaar toen hij tegen moeilijkheden aanliep. Hij stond voor de meeste vakken prima, maar zijn zwakke punt lag bij natuurwetenschappen. Veel leerlingen struikelen bij dat vak, maar Lucas had er echt veel moeite mee. Hij kon zich niets voorstellen bij die minuscule cellen en bladgroenkorrels vond hij maar een vaag begrip. Wat het leren nog moeilijker maakte was dat Lucas erg moeite had om andere mensen om hulp te vragen. Hij liet leraren niet toe en zijn ouders konden hem helaas ook niet helpen. Daarom schakelden zij de hulp in van StudyWorks. Wij koppelden Lucas online aan coach Julie, die erg goed is met leerlingen als Lucas. Samen gingen zij anderhalf uur in de week over het internet met elkaar in gesprek over die moeilijke natuurwetenschappelijke fenomenen. In zijn vertrouwde omgeving leerde Julie online Lucas ook met zijn angst om hulp aan anderen te vragen. Hij zal immers nog een lange tijd naar school moeten – en niemand zou er alleen voor moeten gaan. Aan het einde van het jaar had Lucas zijn cijfer weten op te halen naar een voldoende. Het is nu voor hem ook makkelijker om studiehulp te vragen aan anderen. Wij wensen Lucas veel succes met zijn verdere schooltijd en wij bedanken coach Julie voor haar geweldige inzet!

Wat vinden andere ouders?

Martin JacobsVader van Lucas, Antwerpen
Read More
"De bijlescoach van Lucas heeft ons aangenaam verrast met het snelle resultaat. Onze zoon had erg veel moeite met het vak chemie en haalde telkens onvoldoendes. Na 3 bijlessen van bijlesdocent Pepijn haalde hij voor haar nieuwe toets maar liefst een 7,5! Pepijn heeft het super gedaan!"
Nienke WillemsMoeder van Alice, Brasschaat
Read More
“Mijn dochter (Alice) heeft sinds een tijdje bijles van StudyWorks. Dat er iemand langskomt om bijles te geven, werkt als een goede stok achter de deur. Mijn dochter vindt het fijn dat ik mij even niet met het schoolwerk hoef te bemoeien! Bovendien weet de bijlesdocent van Alice precies wat er wordt gevraagd op school. De cijfers zijn nu een stuk beter en ik kan ervan op aan gaan dat het schoolwerk goed gedaan wordt.”
Gabriel PeetersVader van Noah, Gent
Read More
“Speciaal voor het examen hebben wij onze zoon (Noah) een pakket examentraining 'cadeau gedaan'. Het heeft veel rust opgeleverd en het is ook fijn dat er veel aandacht besteed is aan het zoeken naar een goede bijlesdocent. Wij wilden graag een ervaren bijlescoach uit de buurt, en die kregen we ook. Supergoed en snel geregeld.”
Previous
Next

Neem vrijblijvend contact op

Vul vandaag nog geheel vrijblijvend het formulier in en wij nemen binnen een dag contact met u op.

Neem vrijblijvend contact op

Vul vandaag nog geheel vrijblijvend het formulier in en wij nemen binnen een dag contact met u op.