Wanneer is examentraining nodig?

Merkt u dat uw kind moeite heeft om de examenstof effectief tot zich te nemen? Lukt het uw kind niet om de tijd voor zelfstudie voor de examens optimaal te benutten? Of heeft uw kind flinke stress door de aankomende examens? Dat is zeker geen ramp – er zijn ieder jaar veel leerlingen die moeite hebben bij het leren voor de examens. Helaas kan een enkele onvoldoende al het verschil maken tussen slagen en het jaar overdoen – een beetje spanning is dan zeker niet gek. Maar gelukkig biedt StudyWorks de oplossing: examentraining! Wij bieden professionele examentraining voor alle scholieren in België, ongeacht schoolvak en schoolniveau.

Bij onze examentraining wordt de examenstof voor het schoolvak grondig doorgenomen en worden de belangrijkste vaardigheden geoefend. Maar effectieve examentraining is meer dan enkel het oefenen van de lesstof. Uw kind leert ook handige tips zodat hij of zij ook zelf, na de examentraining, voor de examens kan leren en realistische leerdoelen kan stellen. Tenslotte staat motivatie centraal in de examentraining van StudyWorks. Wanneer uw kind inziet dat leren leuk en belangrijk is, is de drempel lager en zijn mooie cijfers gemakkelijk te behalen. Onze examentraining is natuurlijk ook volledig online te volgen.

Wie geeft de examentraining van StudyWorks?

De examentraining van StudyWorks wordt gegeven door onze ervaren en didactisch vaardige examentrainers. Maar bij StudyWorks spreken we liever over examencoaches. Uw kind en onze coach zijn namelijk een topteam dat aan de slag gaat om betere cijfers en motivatie te bereiken. Onze examencoach maakt samen met uw kind een persoonlijk leerplan. Hierin staan realistische leerdoelen, en krijgt uw kind een goed beeld van wat er nog moet gebeuren – en wat er natuurlijk al goed gaat. Al onze examencoaches zijn intern getraind om uw kind te garanderen van de beste, persoonlijke hulp. De schoolboeken van uw kind vormen de kennisbasis van de examentraining, en wordt aangevuld met de vakkennis van onze examencoach. Dit alles tezamen vormt de succesformule waarmee StudyWorks al vele scholieren mee heeft kunnen helpen.

StudyWorks heeft door de jaren heen meer dan vierduizend coaches vergaard: daarom is ook in uw woonplaats een coach om uw kind te ondersteunen met examentraining. Krijgt uw kind de examentraining liever online? Dat is geen probleem, want al onze diensten zijn ook over het internet te volgen. Voor iedere scholier is er een coach, en is er examentraining mogelijk op een manier waarop zij dat prettig vinden. Wij vinden het belangrijk dat uw kind en onze coach goed met elkaar overweg kunnen. Leren voor de examens met een vertrouwd persoon is natuurlijk effectiever. Spelen er speciale omstandigheden of heeft uw kind bijzondere wensen? Dan kunnen wij daar natuurlijk rekening mee houden en een examencoach sturen die getraind is om daar mee om te kunnen gaan. Ervaar ook de rust die een examentrainer van StudyWorks uw kind kunt bieden. Door op de onderstaande knop te drukken kunt u uw kind vrijblijvend aanmelden voor examentraining van StudyWorks.

Examentraining, bijles en huiswerkbegeleiding - wat is het verschil?

Bij StudyWorks vinden we dat iedere leerwens een eigen manier van leerondersteuning verdient. Daarom bieden wij ook verschillende vormen van leerondersteuning aan. Examentraining is bedoeld voor onze examenleerlingen, om de leerstof bij te spijkeren en om te leren hoe examens succesvol voltooid kunnen worden. Bijles aan huis is voor alle scholieren die moeite hebben met een schoolvak (ongeacht het leerjaar) en hier op een persoonlijke manier mee geholpen willen worden. Huiswerkbegeleiding is de juiste keuze als uw kind moeite heeft het maken en plannen van huiswerk. De praktijk leert ons echter dat bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining grotendeels hetzelfde zijn. De inhoud verschilt wellicht, de aanpak komt overeen: uw kind is te allen tijde verzekerd van een persoonlijke bijlesgever die een eigen aanpak heeft om uw kind te helpen. Om deze reden zijn onze tarieven voor iedere service dan ook gelijk aan elkaar.

Al onze diensten bieden wij aan huis, maar deze zijn uiteraard ook online beschikbaar. Bij online bijles, online examentraining en online huiswerkbegeleiding krijgt uw kind dezelfde effectieve en prettige persoonlijke ondersteuning, maar dan over het internet.

Hoe werkt StudyWorks?

Stap 1Meld u aan

Neem contact met ons op en vertel ons waar wij uw kind mee kunnen helpen. Wij gaan daarna direct op zoek naar een geschikte coach.

Stap 3 Hogere cijfers

Door de persoonlijke en kwalitatieve bijlessen van onze coaches gaat uw kind vooruit en komen de hogere cijfers in het zicht!

Stap 2Coach gevonden

Na het vinden van een coach, plannen we gezamenlijk de eerste bijles in. De coach kan vaak uw kind een paar dagen later al helpen!

Een greep uit onze succesverhalen

Noah (16)

Als chillen een olympische sport was, dan zou Noah iedere keer goud winnen. Het liefst was hij uren met zijn Xbox bezig of ging hij met zijn vrienden lange tochten maken op de scooter. Voor een zestienjarige is dat natuurlijk hemels, maar u zou hier zich toch zeker zorgen over maken? De ouders van Noah waren zeker niet anders en hun zorgen waren méér dan terecht. Voor chemie stond Noah een 3,5 – te laag om door te mogen naar het volgende leerjaar. Daarom schakelden zij de hulp in van StudyWorks. Wij koppelden Noah aan coach Milou die zelf chemie studeert. Samen gingen ze aan de slag om dat lastige vak aan te pakken. Covalente bindingen, moleculen en polymeren: allemaal begrippen waar Noah eerst geen idee bij had. Maar na de intensieve bijlessen van Milou zag hij in wat dit nou allemaal betekende. Hij begon het zelfs interessant te vinden. Met mooie cijfers voor zijn laatste twee toetsen wist Noah zijn cijfer op te halen naar een voldoende en kon hij door naar zijn volgende leerjaar. Nog belangrijker, hij weet nu hoe hij het beste kan leren en hoe hij zichzelf kan motiveren. Goed gedaan, Noah. En natuurlijk ook coach Milou!

Lucas (12)

Lucas zat in zijn eerste leerjaar toen hij tegen moeilijkheden aanliep. Hij stond voor de meeste vakken prima, maar zijn zwakke punt lag bij natuurwetenschappen. Veel leerlingen struikelen bij dat vak, maar Lucas had er echt veel moeite mee. Hij kon zich niets voorstellen bij die minuscule cellen en bladgroenkorrels vond hij maar een vaag begrip. Wat het leren nog moeilijker maakte was dat Lucas erg moeite had om andere mensen om hulp te vragen. Hij liet leraren niet toe en zijn ouders konden hem helaas ook niet helpen. Daarom schakelden zij de hulp in van StudyWorks. Wij koppelden Lucas online aan coach Julie, die erg goed is met leerlingen als Lucas. Samen gingen zij anderhalf uur in de week over het internet met elkaar in gesprek over die moeilijke natuurwetenschappelijke fenomenen. In zijn vertrouwde omgeving leerde Julie online Lucas ook met zijn angst om hulp aan anderen te vragen. Hij zal immers nog een lange tijd naar school moeten – en niemand zou er alleen voor moeten gaan. Aan het einde van het jaar had Lucas zijn cijfer weten op te halen naar een voldoende. Het is nu voor hem ook makkelijker om studiehulp te vragen aan anderen. Wij wensen Lucas veel succes met zijn verdere schooltijd en wij bedanken coach Julie voor haar geweldige inzet!

Wat vinden andere ouders?

Martin JacobsVader van Lucas, Antwerpen
Read More
"De bijlescoach van Lucas heeft ons aangenaam verrast met het snelle resultaat. Onze zoon had erg veel moeite met het vak chemie en haalde telkens onvoldoendes. Na 3 bijlessen van bijlesdocent Pepijn haalde hij voor haar nieuwe toets maar liefst een 7,5! Pepijn heeft het super gedaan!"
Nienke WillemsMoeder van Alice, Brasschaat
Read More
“Mijn dochter (Alice) heeft sinds een tijdje bijles van StudyWorks. Dat er iemand langskomt om bijles te geven, werkt als een goede stok achter de deur. Mijn dochter vindt het fijn dat ik mij even niet met het schoolwerk hoef te bemoeien! Bovendien weet de bijlesdocent van Alice precies wat er wordt gevraagd op school. De cijfers zijn nu een stuk beter en ik kan ervan op aan gaan dat het schoolwerk goed gedaan wordt.”
Gabriel PeetersVader van Noah, Gent
Read More
“Speciaal voor het examen hebben wij onze zoon (Noah) een pakket examentraining 'cadeau gedaan'. Het heeft veel rust opgeleverd en het is ook fijn dat er veel aandacht besteed is aan het zoeken naar een goede bijlesdocent. Wij wilden graag een ervaren bijlescoach uit de buurt, en die kregen we ook. Supergoed en snel geregeld.”
Previous
Next

Neem vrijblijvend contact op

Vul vandaag nog geheel vrijblijvend het formulier in en wij nemen binnen een dag contact met u op.

Neem vrijblijvend contact op

Vul vandaag nog geheel vrijblijvend het formulier in en wij nemen binnen een dag contact met u op.