Het verhaal van Studyworks

StudyWorks is begonnen in 2007 als eenmanszaak van Timothy Egeler. Hij begon zelf met bijles geven in Utrecht, Nederland. Deze kleine onderneming is sindsdien uitgegroeid tot een groot bedrijf met maar liefst 4000 bijlesgevers in Nederland en België. Hoewel Timothy de grootste managementrol draagt, geeft hij zelf af en toe ook nog bijles – omdat hij daar zelf nog altijd veel plezier uit haalt.  StudyWorks groeide uit van een jongensdroom tot succesvolle werkelijkheid.

Een paar jaar na de oprichting van StudyWorks kwam Charley Steur erbij. Samen met Timothy vormt hij het hart van StudyWorks. Zo is hij als stagiair inplanner begonnen maar heeft hij sindsdien de functie van algemeen directeur verworven. Charley heeft zelf vroeger veel bijles gekregen. Hij weet dus als geen ander wat een bijles effectief en plezant maakt.

De visie van Timothy en Charley is om elk kind passende bijles aan te bieden in een vertrouwde omgeving. Vanuit de gedachte dat ieder kind anders is, zijn de bijlessen van StudyWorks daarom nooit hetzelfde. Unieke bijlessen van hoge kwaliteit en afgestemd op de behoefte van ieder kind – wanneer het u en uw kind uitkomt. 

de kenrwaarden van studyworks

Kwaliteit

Alle bijlesgevers van StudyWorks zijn gekwalificeerd en aan de hand van een uitvoerige sollicitatieprocedure geselecteerd. Zij worden door middel van ons trainingstraject voorbereid op het geven van de bijles. Zo leren zij precies een aanpak op te stellen die het beste bij de leerling past. In deze training wordt onder meer aandacht besteed aan het maken van een leerplan, leren concentreren en didactische vaardigheden.

Onze coaches worden getraind om met ouders te communiceren en altijd open en eerlijk te zijn. Door het plezante en informele contact tussen de bijlesgevers, leerlingen en ouders zorgen we ervoor dat er daadwerkelijk vooruitgang wordt geboekt. De eerste stap richting betere cijfers is eerlijk zijn over de slechte resultaten. Door te kijken naar wat  voorheen verkeerd ging, kan de bijlesgever daar een effectief plan van aanpak op baseren.

Flexibiliteit

De bijlesgevers van StudyWorks zijn flexibel. Ze staan van maandagochtend tot en met zondagavond paraat om bijles te geven. Graag maken wij het u gemakkelijk, met bijles wanneer het u het beste uitkomt. Zijn er bijzondere omstandigheden in het leven van uw kind of op school? Dan houden wij daar natuurlijk graag rekening mee.

StudyWorks werkt niet met lastige abonnementen of een minimaal af te nemen aantal bijlesuren per maand. Wij werken met pakketten die twaalf maanden lang geldig zijn. Bovendien kunnen de uren in het gekozen pakket ook gebruikt worden door broertjes en zusjes. Zo maken de meeste ouders in twee schooljaren gebruik van hetzelfde pakket bijlessen. In beide jaren zijn zij bij ons verzekerd van een lager tarief per uur.

Maatwerk

StudyWorks heeft een slaagpercentage van 100%. Dit hebben we niet bereikt door alleen te streven naar goede cijfers. We zijn pas echt tevreden als leerlingen de lessen begrijpen en kunnen toepassen. Het zelfvertrouwen van leerlingen, wederzijds vertrouwen tussen bijlesgever en leerling, en de ontwikkeling op het gebied van planning vinden wij nèt zo belangrijk. Al onze coaches maken een leerplan met daarin de belangrijkste leerdoelen van uw kind. Op deze manier garandeert StudyWorks al jaren een unieke aanpak voor ieder kind. Iedereen is immers anders, en leert op zijn of haar eigen manier.

Waarom kiezen voor StudyWorks?

Bij ons staat uw kind op nummer één. We kijken altijd eerst naar de leerwens en behoeften van uw kind. Samen met de bijlesgever gaat uw kind aan de slag met de gezamenlijk opgestelde leerdoelen.

StudyWorks geeft haar leerlingen meer mee dan alleen goede cijfers. Het opbouwen van zelfvertrouwen en het leren plannen vinden wij net zulke belangrijke vaardigheden als sommen maken of een correcte spelling. Ook vinden wij dat bijles een diepte-investering moet zijn. Daarom dragen onze bijlesgevers bij aan een hernieuwde motivatie en een goede werkhouding van uw kind. Hier besteden wij ruim aandacht aan tijdens de bijlessen.

De bijlessen vinden plaats bij u thuis. Ook als de bijles online wordt gegeven raden wij aan dit vanuit een rustige plek in huis te doen. Onze ervaring leert namelijk dat leren in een vertrouwde omgeving een positieve invloed heeft op de concentratie. Niet alleen een vertrouwde omgeving is belangrijk, ook de vertrouwensrelatie tussen de leerling en de bijlesgever is een belangrijke factor in de vooruitgang van de leerling. Daarom zijn onze bijlesgevers stuk voor stuk geselecteerd op hun sociale vaardigheden. Leren met een vertrouwd, enthousiast en ervaren persoon werkt motiverend en is plezanter.

Onderwijs voor iedereen

Ieder kind heeft recht op goed onderwijs, niet alleen in België en Nederland. In grote delen van de wereld is goed onderwijs een basisrecht, maar dat geldt helaas niet overal. In verschillende landen zijn er kinderen voor wie onderwijs niet zo vanzelfsprekend is en hebben zij er alles voor over om les te mogen volgen. Bijles is voor deze kinderen dan ook helemaal niet aan de orde. Wij zijn ons erg bewust van dit contrast en StudyWorks neemt daarin haar verantwoordelijkheid. Daarom doneren wij voor iedere review die onze klanten schrijven €2,- aan stichting Edukans. 

Bekijk de voortgang van deze actie op onze actiepagina. Met uw review helpt u niet alleen onze service te verbeteren, u maakt ook beter onderwijs mogelijk waar dat niet vanzelfsprekend is.