Dit zijn onze meest gestelde vragen

Klik op de vraag om het antwoord te zien. Staat uw vraag er niet bij of heeft u behoefte aan aanvullende uitleg? Neem dan gerust contact met ons op – we staan u graag te woord.

Algemene vragen

StudyWorks levert bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining voor alle vakken en niveaus van de middelbare school en basisschool. Onze bijles is zowel online als aan huis.

StudyWorks is opgericht in Utrecht in 2007.

Wat begon als een groep vrienden die bijles gaf via Marktplaats.nl is uitgegroeid tot een van de grootste spelers op het gebied van bijles in Nederland. Sinds 2021 is StudyWorks ook actief in Vlaanderen.

Jazeker: StudyWorks begeleidt alle leerlingen in België, inclusief basisschoolleerlingen, bij het schoolwerk.

Bijles, examentraining en huiswerkbegeleiding

Bij onze bijles biedt een bijlesgever inhoudelijke ondersteuning bij een schoolvak. Bij examentraining worden specifiek de examenonderwerpen extra belicht en wordt uw kind voorbereid op het komende eindexamen. Bij huiswerkbegeleiding zal de coach uw kind helpen bij het maken, overzichtelijk houden en plannen van het huiswerk. Te allen tijde krijgt uw kind persoonlijke ondersteuning bij school. Daarom betaalt u altijd hetzelfde tarief, ongeacht de leerwens van uw kind.

Tijdens de eerste bijles vindt er altijd een korte kennismaking plaats, waarna er een persoonlijk leerplan wordt opgesteld. Hierin wordt vastgelegd waar de problemen liggen en hoe deze in de komende periode aangepakt gaan worden.

Vervolgens wordt er een planning gemaakt en zal er een periode zijn waarin samen opdrachten gemaakt worden of bepaalde moeilijkheden besproken worden. Aan het einde van elke bijles wordt er kort samengevat wat er gedaan is en wat er voor de volgende keer af moet zijn.

De bijles aan huis vindt plaats bij de leerling thuis. De bijlesgever komt bij u langs wanneer dat u het beste uitkomt. U kunt ook kiezen voor online bijles.

Maar natuurlijk geeft StudyWorks ook online bijles. Van bij de oprichting hebben we besloten om zowel online bijles als bijles aan huis te geven. Als u of uw kind meer behoefte heeft aan online begeleiding is dat geen probleem. Uw kind en onze bijlesgever krijgen in dit geval speciale toegang tot ons online leerportaal. Deze verbinding is beveiligd en hier kunnen gemakkelijk aantekeningen en lesmateriaal gedeeld worden.

Onze bijlesgevers zijn zeven dagen per week beschikbaar, van 09:00 tot 21:00. De bijles vindt plaats wanneer het u en uw kind uitkomt.

Één uur bijles van StudyWorks duurt drie kwartier. Wij raden bijlessen van anderhalf uur aangezien er dan voldoende tijd is om een kwalitatief goede bijles te leveren. Dit is bovendien prettiger gezien het feit dat onze bijlesgevers vaak nog even moeten reizen. Natuurlijk is het mogelijk om ook bijlessen van drie kwartier in te plannen. Voor jongere kinderen of kinderen met een minder sterke spanningsboog is dit vaak prettiger én effectiever. Gelieve dit met ons en met de bijlesgever af te spreken.

Bij StudyWorks kunt u losse uren aan bijles afnemen. Zodra deze bijles voorbij is bent u nergens meer aan gebonden. Wanneer u kiest voor één van onze voordelige pakketten kunt u zelf inplannen wanneer de bijlessen plaatsvinden. Uw pakket is maar liefst 12 maanden geldig.

Wij vertrouwen op onze bijlesgevers en zullen het aantal opgegeven uren van de coach factureren. Als u een pakket heeft afgenomen, worden de opgegeven uren van uw overgebleven urenpakket afgetrokken.

Voor basisschoolleerlingen hebben wij speciaal oefenmateriaal beschikbaar vanaf 5 jaar of de derde kleuterklas. Dit materiaal wordt meegegeven aan de bijlesgevers bij de eerste bijles. Mocht er later meer materiaal nodig zijn, kunnen zij dit bij ons opgeven en krijgen zij meer opgestuurd.

Voor middelbaar scholieren zijn de schoolboeken van uw kind leidend en bieden wij geen oefenmateriaal. Dit komt omdat scholen allerlei verschillende vormen van boeken en ander lesmateriaal gebruiken. Wij werken hierbij dus juist graag met het materiaal van uw kind - dat is immers wat er geleerd dient te worden.

Financieel;
Tarieven en administratie

Een losse bijles kost bij StudyWorks €35,-. Wij bieden ook pakketten bijles aan, varierend van tien tot veertig uur bijles. Bij afname van meer bijlessen krijgt u meer korting. U kunt onze tarieven vinden op https://studyworks.be/tarieven/.

Wij rekenen eenmalig €35,- administratiekost.

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken factureren wij door middel van automatische incasso. Wilt u hier geen gebruik van maken? Dat kan natuurlijk ook. In dat geval sturen wij u losse facturen, hierbij wordt €2,50 per factuur in rekening gebracht aan behandelingskosten.

Een pakket bijles van StudyWorks is één kalenderjaar geldig. Zie het als een soort tegoed - u kunt de bijlessen, binnen 12 maanden, inplannen wanneer dat u en uw kind het beste uitkomt.

StudyWorks rekent bij aanmelding eenmalig administratiekosten van €35. Wij rekenen deze kosten voor alle tijd en inspanning die het kost om een goede match tussen een bijles coach en uw kind te realiseren.

Aanmelden bij StudyWorks is te allen tijde vrijblijvend: u betaalt dus niets wanneer u een aanvraag voor bijles doet. De administratiekosten worden pas in rekening gebracht zodra de eerste bijles plaats heeft gevonden.

Per klant rekenen wij slechts eenmalig administratiekosten. Zodra u weer kiest voor de diensten van StudyWorks hoeven wij deze administratiekosten niet meer te verrekenen.

Bij afname van een pakket aan bijlessen krijgt u eenmalig een factuur via mail of wordt deze via automatische incasso afgeschreven. Voor losse bijlessen zal de facturatie twee keer per maand plaatsvinden: halverwege de maand en aan het einde van de maand.

Wanneer er een eerste bijles ingepland wordt, zal u ook een mail van ons ontvangen over automatische incasso. U kunt de keuze maken om deze in te vullen en ons te machtigen om de gemaakte uren bijles af te schrijven van uw rekening. U kunt er ook voor kiezen om via losse facturen  te betalen. Dit kost u €2,50 extra per gestuurde factuur. U kunt deze mail weigeren door op ‘decline and unsubscribe’ te drukken in de mail. Dan ontvangt u ook geen mailtjes hierover meer van ons.

Bijlesdocenten

StudyWorks heeft meer dan vierduizend bijlesdocenten in dienst in heel Nederland. 68% hiervan zijn studenten en 32% zijn vakspecialisten. Onze studenten zijn opgeleid op hbo- en universitair niveau of zijn nog bezig met een studie. Onze vakspecialisten zijn voornamelijk docenten die naast het reguliere lesgeven graag bijles willen geven of docenten die gepensioneerd zijn en graag hun kennis willen overbrengen op anderen.

Wij zien onze bijlesgevers graag als een coach. Dat komt omdat iedere leerling en coach samen moeten werken als een team. De doelstelling van dit team is het verbeteren van de schoolcijfers, de motivatie en het zelfvertrouwen - en dat kunnen zij alleen samen bereiken. Onze ervaring leert dat docenten meer ‘top-down’ lesgeven – maar een échte coach werkt met u samen.

Bij het matchen kijken wij naar een combinatie van persoonlijkheid, cijfers en ervaring. Uiteraard is de klik met een bijlesgever net zo belangrijk als de andere genoemde aspecten. Wanneer er een goede klik is tussen uw kind en een coach zal de kennisoverdracht als prettiger en effectiever worden ervaren. Zo zullen wij bijvoorbeeld, indien mogelijk, een match maken op basis van een gemeenschappelijke hobby of interesse.

Wij proberen altijd een goede match te vinden tussen één van onze bijlesgevers en uw kind. Toch kan het zijn dat er geen klik is tussen uw kind en de bijlesgever. In dat geval vinden wij kosteloos binnen een week een andere bijlesgever voor uw kind. Meestal is de volgende afspraak dan met de nieuwe coach.

Zelf bijles geven

U geeft bijles aan huis in of rondom uw eigen woonplaats. Wij zoeken een leerling die bij u past én zo dicht mogelijk in de buurt woont. Wij kunnen u ook vragen om online bijles te geven: in dat geval maakt het natuurlijk niet uit waar u woont.

Het uurloon is bruto inclusief reserveringen.

Dat verschilt per regio. Gemiddeld werken onze bijlesgevers 6 tot 8 uur per week.